torstai 22. syyskuuta 2011

Sukupuolikiintiöt

Paavo Arhinmäki on taas nostanut esiin ennenkin väläytellyn idiotismin sukupuolikiintiöiden määräämisestä pörssiyhtiöiden hallituksiin. Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa ehtikin jo palautella Paavoa maanpinnalle. Tässä vielä top 6 syytä miksi sukupuolikiintiöt ovat mielestäni /c:stä:

1) Miksi he haluavat iskeä kuilua ihmisten väliin ja jakaa heidät kahteen ryhmään? Eikös parasta olisi että hallituksiin valitaan pätevimpiä ihmisiä ihan sukupuolestaan riippumatta.
2) Kokeneissa johtajissa nyt vain sattuu olemaan enemmän miehiä johtuen siitä että he useammin suuntautuvat ja opiskelevat tällaisille aloille ja pyrkivät johtotehtäviin. Nykyään naisia on johtotehtävissä yhä enenevässä määrin.
3) Ihan kiistaton fakta on että huippulahjakkaissa on enemmän miehiä kuin naisia samoin kuin huippu tyhmissä (miesten hajonta suurempaa).
4) Jos yrityksen omistajat eivät saa vapaasti valita haluamiaan henkilöitä johtamaan omistamaansa businestä niin eikös heidän omistusoikeutensa ole silloin otettu pois? Hehän eivät siis enää hallitse omaansa. Samantien voisi takavarikoida koko osakkeet.
5) Kaikkia niitä naisia jotka ovat tiensä hallituksiin omilla kyvyillään raivanneet tämä ehdotus raivostuttanee suunnattomasti. Jos kiintiöt otetaan käyttöön niin on vaarana että ketään naista ei enää oteta vakavasti vaan nähdään vaan kiintiönaisina.
6) Missä on tasa-arvo kun pätevämpi mies jää ulkopuolelle että kiintiönainen saadaan mahtumaan sisään? Tasa-arvoa mielestäni on että ihmiset arvioidaan kykyjensä mukaan ei sen mihin "ryhmään" sattuivat syntymään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti