torstai 5. marraskuuta 2009

Tuulimyllyjä suihkuvirtauksissa

Aloitan tämän blogin jossa tarkoitukseni on käsitellä itseäni kiinnostaviin aiheisiin liittyviä vastaantulevia mielenkiintoisia juttuja ja ilmiöitä. Kiinnostuksen kohteista nyt mainittakoon puhtaaseen energian tuotantoon liittyvien teknologioiden kehitys sekä energiapolitiikka.

Unelmoin toteuttavani (toivottavasti) lähitulevaisuudessa jonkun pienimuotoisen oman energian tuotantoprojektin ja tulen raportoimaan siitä. En vielä tiedä mikä se tulee olemaan mutta esimerkiksi se voisi olla (Spede henkisen) kuntopyörän rakentaminen vanhasta polkupyörästä liittämällä siihen generaattori jolla voisi tuottaa sähköä esim. television tarpeisiin tai sitten pieni tuulivoimala (jos sellaisen pystytys edes on sallittua kaupunkialueella).

Jotta tähän ensimmäiseen kirjoitukseen tulisi jotain asiaakin niin: Ainakin Yhdysvaltalainen Sky Wind Power kehittelee tuulimyllyjä jotka leijuisivat kilometrien korkeudessa sijaitsevissa suihkuvirtauksissa. Näissä virtauksissa tuulee tasaisesti ja kovaa - luokkaa 10 kertaa navakammin kuin maanpinnalla. On arvioitu että suihkuvirtauksia hyödyntämällä voitaisiin yksistään tyydyttää koko ihmiskunnan nykyinen energian tarve. Tuollaiset härvelit tulisi varmaankin turvallisuus syistä sijoittaa merien tai autiomaiden yläpuolelle koska asutulle alueelle (vika tilanteessa) pudotessaan ne aiheuttaisivat epäilemättä ikävää jälkeä. Video aiheesta löytyy täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti