sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Puukaasu aggregaatti

Joku aika sitten kirjoitin lämmön ja sähkön yhteistuotannosta (CHP, engl. Combined Heat and Power) puupolttoaineella kotioloissa. Puukaasuun perustava tekniikka jäi siinä mainitsematta joten sananen siitä.

Puukaasulla tarkoitetaan pyrolyysin tuloksena puusta korkeassa lämpötilassa vähähappisen palamisen avulla tuotettua häkäpitoista kaasua, jota voidaan käyttää polttomoottoreiden polttoaineena. Ehkä tunnetuin puukaasu sovellutus ovat ns. häkäpönttöautot. Tietoa häkäpönttö autoista täältä www.ekoautoilijat.fi ja täältä www.ekomobiili.fi.

Puukaasua voidaan käyttää myös sähkön tuotantoon. Yhdysvaltalainen Tactical Woodgas tarjoaa valmista puun kaasutus laitteistoa ja siihen sopivaa 1 kW sähkögeneraattoria. Hintaa tulee noin 1750 eur.
Kanadalainen Nye Thermodynamics Corporation tarjoaa 2 kW settiä.
Kun tehoja tarvitaan lisää L.E.A.F. Generator tarjoaa puun kaasutus laitteistoja 10 kW asti.

Mutta miksi tämmöisiä laitteita ei myydä Suomessa? Tai jos myydään niin vinkatkaa missä. Täällä kuitenkin monella on omia metsäpalstoja niin olisihan se nyt mukava kotinsa lämmöt ja sähköt omalla hakkeella ilmaiseksi tuottaa. Liekö tässä sähköyhtiöiden ja/tai verottajan salaliitto taustalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti